Twink.jouwweb.nl
Home » aspartaam

 

Aspartaam is veruit de gevaarlijkste stof op de markt die wordt toegevoegd aan levensmiddelen.

 9 
bron >> http://aspartame.mercola.com/ 
vertaald door google chrome 

Aspartaam is de technische naam voor de merknamen NutraSweet, Equal, Spoonful en Equal-Measure. Het werd bij toeval ontdekt in 1965 toen James Schlatter, een chemicus van GD Searle Company, was het testen van een anti-geneesmiddel tegen maagzweren. 


Aspartaam werd goedgekeurd voor droge goederen in 1981 en voor koolzuurhoudende dranken in 1983. Het was oorspronkelijk goedgekeurd voor droge goederen op 26 juli 1974, maar bezwaren ingediend door de neurowetenschappen onderzoeker dr. John W. Olney en advocaat James Turner de consument in augustus 1974 en onderzoeken van het onderzoek GD Searle de praktijken van de oorzaak van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA ) tot goedkeuring van aspartaam ​​in de wacht gezet (5 december, 1974). In 1985 kocht Monsanto GD Searle en maakte Searle Pharmaceuticals en The NutraSweet Company aparte dochterondernemingen. 

Aspartaam is goed voor ruim 75 procent van de bijwerkingen van levensmiddelenadditieven gerapporteerd aan de FDA. Veel van deze reacties zijn zeer ernstig waaronder epileptische aanvallen en dood. Een paar van de 90 verschillende gedocumenteerde symptomen die in het rapport als zijnde veroorzaakt door aspartaam zijn: hoofdpijn / migraine, duizeligheid, epileptische aanvallen, misselijkheid, gevoelloosheid, spierspasmen, gewichtstoename, uitslag, depressie, vermoeidheid, prikkelbaarheid, tachycardie, slapeloosheid, visie problemen, gehoorverlies, hartkloppingen, ademhalingsproblemen, angstaanvallen, onduidelijk spreken, verlies van smaak, tinnitus, duizeligheid, geheugenverlies, en gewrichtspijn. 

Volgens onderzoekers en artsen het bestuderen van de schadelijke effecten van aspartaam kunnen de volgende chronische ziekten worden veroorzaakt of verergerd door inname van aspartaam: hersentumoren, multiple sclerose, epilepsie, chronisch vermoeidheidssyndroom, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, mentale retardatie, lymfoom, geboorteafwijkingen , fibromyalgie, en diabetes. 

Aspartaam is samengesteld uit drie chemicaliën: asparaginezuur, phenylalanine en methanol. Het boek "Prescription voor Nutritional Healing", door James en Phyllis Balch, lijsten aspartaam onder de categorie van "chemische vergif." Zoals je ziet wordt, dat is precies wat het is. 

Wat is aspartaam Made Of? 
Asparaginezuur (40 procent van aspartaam) 
Dr Russell L. Blaylock, professor in de neurochirurgie aan de Medische Universiteit van Mississippi, publiceerde onlangs een boek grondig waarin de schade die wordt veroorzaakt door de inname van overmatig asparaginezuur uit aspartaam. Blaylock maakt gebruik van bijna 500 wetenschappelijke referenties om te laten zien hoe de overtollige vrije prikkelende aminozuren zoals asparaginezuur en glutaminezuur (ongeveer 99 procent van monosodium glutamaat (MSG) is glutaminezuur) in onze voedselvoorziening zijn ernstige chronische neurologische aandoeningen veroorzaken en een groot van andere acute symptomen. 

Hoe Aspartaat (en glutamaat) Oorzaak schade 
Aspartaat en glutamaat werken als neurotransmitters in de hersenen door het vergemakkelijken van de overdracht van informatie van neuron naar neuron. Te veel aspartaat en glutaminaat in de hersenen doodt bepaalde neuronen doordat de instroom van te veel calcium in de cellen. Deze instroom veroorzaakt een overmatige hoeveelheid vrije radicalen, die de cellen te doden. De neurale cel schade die kan worden veroorzaakt door overmatige hoeveelheden aspartaat en glutaminaat is de reden waarom ze worden aangeduid als "excitotoxinen." Ze "prikkelen" of stimuleren de neurale cellen tot de dood. Asparaginezuur is een aminozuur. Genomen in zijn vrije vorm (ongebonden aan eiwit) wordt significant verhoogt het de plasma bloedspiegel van aspartaat en glutamaat. De overmaat van aspartaat en glutaminaat in het bloedplasma kort na opname van aspartaam ​​of producten met een vrij glutaminezuur (glutamaat voorloper) leidt tot een hoog niveau van deze neurotransmitters in bepaalde delen van de hersenen. 


De bloed-hersen barrière (BBB), die normaal gesproken beschermt de hersenen tegen overmaat aan glutaminaat en aspartaat en toxines, 1) is niet volledig ontwikkeld tijdens de jeugd, 2) niet volledige bescherming aan alle gebieden van de hersenen, 3) is beschadigd door een groot aantal chronische en acute aandoeningen, en 4) laat doorsijpelen het teveel aan glutaminaat en aspartaat in de hersenen, zelfs als intact. 

De overmaat aan glutaminaat en aspartaat langzaam de neuronen te vernietigen. De grote meerderheid (75 procent of meer) van neurale cellen in een bepaald gebied van de hersenen worden gedood voordat klinische symptomen van een chronische ziekte zijn opgemerkt. Een paar van de vele chronische ziekten waarvan is aangetoond te worden bijgedragen aan de door langdurige blootstelling aan aminozuur schade prikkelende zijn onder andere: 

Multiple sclerose (MS) 
ALS 
Geheugenverlies 
Hormonale problemen 
Gehoorverlies 
Epilepsie 
De ziekte van Alzheimer 
De ziekte van Parkinson 
Hypoglykemie 
AIDS 
Dementie 
Laesies in de hersenen 
Neuro-endocriene stoornissen 
De risico's voor zuigelingen, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en personen met bepaalde chronische gezondheidsproblemen van excitotoxinen zijn geweldig. Zelfs de Amerikaanse Federatie van Verenigingen voor Experimentele Biologie (FASEB), die meestal onderschat problemen en bootst de FDA party-line, verklaarde onlangs in een recensie dat: 

"Het is verstandig om te voorkomen dat het gebruik van voedingssupplementen van L-glutaminezuur door zwangere vrouwen, zuigelingen en kinderen. Het bestaan van bewijs van potentiële hormonale reacties, dat wil zeggen, verhoogde cortisol en prolactine, en differentiële respons tussen mannen en vrouwen, zou suggereren ook een neuro-endocriene link en die extra L-glutaminezuur moet worden vermeden door vrouwen in de vruchtbare leeftijd en mensen met affectieve stoornissen. " 

Asparaginezuur uit aspartaam heeft dezelfde schadelijke effecten op het lichaam als glutaminezuur. 

Het exacte mechanisme van acute reacties op teveel vrije glutamaat en aspartaat wordt momenteel gedebatteerd. Zoals gerapporteerd aan de FDA, die reacties zijn: 


Hoofdpijn / migraine 
Misselijkheid 
Buikpijn 
Vermoeidheid (blokken voldoende glucose binnenkomst in de hersenen) 
Slaapproblemen 
Problemen met het gezichtsvermogen 
Angstaanvallen 
Depressie 
Astma / borst tigShtness. 
Een veel voorkomende klacht van mensen die lijden aan het effect van aspartaam is geheugen verlies. Ironisch genoeg, in 1987, GD Searle, de fabrikant van aspartaam, ondernam een zoektocht naar een geneesmiddel om geheugenverlies veroorzaakt door prikkelende aminozuren schade te bestrijden. Blaylock is een van de vele wetenschappers en artsen die bezorgd zijn over prikkelende aminozuren schade veroorzaakt door inname van aspartaam en MSG. 

Een paar van de vele experts die zich hebben uitgesproken tegen de schade die wordt veroorzaakt door aspartaat en glutamaat bevatten Adrienne Samuels, Ph.D., een experimenteel psycholoog die gespecialiseerd is in onderzoek ontwerpen. Een andere is Olney, een professor in het departement van de psychiatrie, School of Medicine, Universiteit van Washington, een neurowetenschapper en onderzoeker, en een van 's werelds belangrijkste autoriteiten op excitotoxinen. (Hij informeerde Searle in 1971 dat asparaginezuur gaten in de hersenen van muizen veroorzaakt.) 

Phenylalanine (50 procent van aspartaam) 

Phenylalanine is een aminozuur dat normaal gesproken in de hersenen. Mensen met de genetische aandoening fenylketonurie (PKU) phenylalanine niet kunnen verteren. Dit leidt tot gevaarlijk hoge niveaus van phenylalanine in de hersenen (soms dodelijk). Het is aangetoond dat de inname van aspartaam, vooral samen met koolhydraten, kan tot een overschot van phenylalanine lood in de hersenen, zelfs bij mensen die geen PKU. 

Dit is niet zomaar een theorie, zoals veel mensen die grote hoeveelheden aspartaam gegeten over een lange periode van tijd en hebben geen PKU is aangetoond dat te hoog gehalte aan fenylalanine in het bloed hebben. Buitensporige hoeveelheden phenylalanine in de hersenen kan leiden tot het niveau van serotonine in de hersenen te verlagen, wat leidt tot emotionele stoornissen zoals depressie. Werd aangetoond in de menselijke testen die phenylalanine niveau van het bloed sterk verhoogd bij menselijke proefpersonen die chronisch worden gebruikt aspartaam. 

Zelfs een eenmalig gebruik van aspartaam en verhoogde het bloed fenylalanine. In zijn getuigenis voor het Amerikaanse Congres, dr. Louis J. Elsas toonde aan dat een hoge fenylalanine in het bloed kan worden geconcentreerd in delen van de hersenen en het is vooral gevaarlijk voor zuigelingen en foetussen. Hij toonde ook aan dat phenylalanine is veel efficiënter gemetaboliseerd door knaagdieren dan door de mens. 

Een rekening van een geval van extreem hoge fenylalanine veroorzaakt door aspartaam was onlangs de "Journal woensdag" in een artikel getiteld "Een Aspartaam Nightmare." John Cook begon te drinken zes tot acht light-dranken elke dag. Zijn de symptomen begonnen als geheugenverlies en frequente hoofdpijn. Hij begon te verlangen naar meer aspartaam-gezoete dranken. Zijn toestand verslechterde zo erg dat hij grote stemmingswisselingen en gewelddadige woedt ervaren. Ook al heeft hij geen last van PKU, een bloedtest bleek een phenylalanine niveau van 80 mg / dl. Hij toonde ook afwijkende hersenfuncties en schade aan de hersenen. Nadat hij schopte zijn aspartaam gewoonte, zijn symptomen aanzienlijk verbeterd. 

Als Blaylock wijst er in zijn boek, vroege studies meten van fenylalanine opbouw in de hersenen waren gebrekkig. Onderzoekers die specifieke gebieden van de hersenen en niet het gemiddelde gemeten in de hersenen aankondiging aanzienlijke stijging van de fenylalanine. In het bijzonder de hypothalamus, het verlengde merg, en het corpus striatum gebieden van de hersenen had de grootste toename van phenylalanine. Blaylock gaat om erop te wijzen dat buitensporige opbouw van phenylalanine in de hersenen kan leiden tot schizofrenie of maken een meer gevoelig zijn voor aanvallen. 

Daarom is op lange termijn, overmatig gebruik van aspartaam kan een impuls provid de verkoop van seratonin heropname-remmers zoals Prozac en medicijnen om schizofrenie en epileptische aanvallen onder controle. 

Methanol (aka hout alcohol / gif) (10 procent van aspartaam) 
Methanol / hout alcohol is een dodelijk gif. Sommige mensen kunnen herinneren methanol als het vergif, dat heeft geleid tot enkele "Skid Row" alcoholisten te eindigen blind of dood. Methanol wordt geleidelijk vrijgegeven in de dunne darm als de methylgroep van aspartaam het enzym chymotrypsine tegenkomt. 

De absorptie van methanol in het lichaam wordt aanzienlijk versneld wanneer vrije methanol wordt opgenomen. Gratis methanol wordt gemaakt op basis van aspartaam als het wordt verwarmd tot boven 86 graden Fahrenheit (30 graden Celsius). Dit zou zich voordoen wanneer aspartaam-bevattend product is onjuist bewaard of wanneer het wordt verwarmd (bijv. als onderdeel van een "food" product, zoals Jello). 

Methanol breekt naar beneden in mierenzuur en formaldehyde in het lichaam. Formaldehyde is een dodelijk neurotoxine. Een EPA beoordeling van methanol stelt dat methanol. "Is een cumulatief gif te wijten aan de lage snelheid van uitscheiding beschouwd als het eenmaal is opgenomen in het lichaam wordt methanol geoxideerd tot formaline en mierenzuur, beide van deze metabolieten zijn giftig." Zij bevelen een limiet van het verbruik van 7,8 mg / dag. Een een-liter (ca. een kwart) aspartaam-gezoete drank bevat ongeveer 56 mg methanol. Zware gebruikers van aspartaam-bevattende producten verbruiken net zoveel als 250 mg methanol per dag of 32 maal de EPA limiet. 

De symptomen van methanol vergiftiging zijn hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, misselijkheid, gastro-intestinale stoornissen, zwakte, duizeligheid, koude rillingen, geheugenverlies, gevoelloosheid en pijnscheuten in de ledematen, gedragsstoornissen en neuritis. De meest bekende problemen van methanol vergiftiging zijn visie problemen, waaronder mistig gezichtsvermogen, progressieve samentrekking van gezichtsvelden, wazig zien, verduistering van het gezichtsvermogen, schade aan het netvlies en blindheid. Formaldehyde is een bekend carcinogeen, veroorzaakt schade aan het netvlies, interfereert met DNA-replicatie en veroorzaakt aangeboren afwijkingen. 

Vanwege het ontbreken van een aantal belangrijke enzymen, zijn mensen vele malen gevoeliger voor de toxische effecten van methanol dan dieren. Daarom, doe testen van aspartaam ​​of methanol op dieren niet precies overeen met het gevaar voor de mens. Zoals door Dr Woodrow C. Monte, directeur van de voedingswetenschap en voeding laboratorium aan de Arizona State University, "Er zijn geen mensen of zoogdieren studies naar de mogelijke mutagene, teratogene of carcinogene effecten van chronische toediening van methylalcohol te evalueren." 

Hij was zo bezorgd over de onopgeloste veiligheidsproblemen dat hij past ingediend bij de FDA verzocht om een hoorzitting om deze problemen aan te pakken. Hij vroeg de FDA om "vertragen over dit frisdrank issue lang genoeg om een aantal van de belangrijke vragen te beantwoorden. Het is niet eerlijk dat je de volledige bewijslast uitvoegen op de weinigen van ons die zich zorgen en hebben zulke beperkte middelen. U moeten niet vergeten dat je het Amerikaanse publiek de laatste verdediging. Als u toestaan dat het gebruik (van aspartaam) is er letterlijk niets dat ik of mijn collega's kunnen doen om de koers te keren. Aspartaam ​​zal dan sacharine, de sulfiting agenten, en God mee weet hoeveel andere twijfelachtige verbindingen bevolen om de menselijke constitutie belediging met goedkeuring van de overheid. " Kort daarna, de Commissaris van de FDA, Arthur Hull Hayes, Jr, het gebruik van aspartaam in koolzuurhoudende dranken goedgekeurd, dat hij dan links voor een positie met een PR-firma van GD Searle. 

Er werd op gewezen dat bepaalde vruchtensappen en alcoholische dranken kleine hoeveelheden methanol bevatten. Het is belangrijk te onthouden, echter, dat methanol nooit alleen voorkomt. In elk geval, ethanol aanwezig, meestal in veel grotere hoeveelheden. Ethanol is een tegengif voor methanol bij de mens. De troepen van Desert Storm werden 'behandeld' om grote hoeveelheden aspartaam-gezoete dranken, die was tot verhitte meer dan 86 graden F in de Saoedi-Arabische zon. Velen van hen terug naar huis met tal van stoornissen vergelijkbaar met wat is waargenomen bij personen die chemisch zijn vergiftigd door formaldehyde. De vrije methanol in de drankjes kan zijn geweest een bijdragende factor in deze ziekten. Andere afbraakproducten van aspartaam, zoals DKP (hieronder besproken) kan ook een factor geweest. 

In een act 1993 dat alleen kan als 'gewetenloos', keurde de FDA aspartaam worden omschreven als een ingrediënt in tal van voedingsmiddelen die altijd zou worden verwarmd tot boven de 86 graden F (30 graden C). 

Diketopiperazine (DKP) 
DKP is een bijproduct van aspartaam metabolisme. DKP is betrokken bij het optreden van hersentumoren. Olney merkte op dat DKP, bij-en nitrosoderivaten in de darm, een verbinding die gelijk was aan N-nitrosoureum, een krachtige hersentumoren veroorzaken chemische geproduceerd. Sommige auteurs hebben gezegd dat DKP geproduceerd wordt na inname van aspartaam. Ik weet niet zeker of dat correct is. Het is zeker waar dat DKP gevormd wordt in vloeibare aspartaam-bevattende producten tijdens langdurige opslag. 

GD Searle dierproeven uitgevoerd op de veiligheid van DKP. De FDA ontdekte talrijke experimentele fouten zijn opgetreden, met inbegrip van "administratieve fouten, verwisselde dieren, dieren niet krijgen medicijnen die ze moesten krijgen, pathologische monsters verloren als gevolg van onjuiste behandeling," en vele andere fouten. Deze slordige laboratorium procedures kunnen verklaren waarom zowel de test en controle dieren had zestien keer meer hersentumoren dan verwacht zou worden bij experimenten van deze lengte. 

In een ironische wending, kort na de experimentele fouten werden ontdekt, de FDA die richtlijnen aanbevolen door GD Searle aan de industrie-brede FDA normen voor goede laboratoriumpraktijken praktijken te ontwikkelen. 

DKP is ook betrokken als oorzaak van baarmoeder poliepen en veranderingen in het cholesterolgehalte in het bloed door de FDA toxicoloog dr. Jacqueline Verrett in haar getuigenis voor de Senaat van de VS. 


Haal uw gratis rapport " kunstmatige zoetstoffen: zuurder dan je ooit gedacht " 


Lees meer over waarom Splenda ® en Nutrasweet ® kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Ik geloof dat de informatie die ik heb geschetst in dit rapport zal de positieve veranderingen in uw voeding en gezondheid te inspireren. 

bijna alle filmpjes van Aspartaam iop you tubes of wordt gecensureerd omdat we niet alles mogen weten. 

aspartaam

drink jij nu light producten , nog als je dit gelezen hebt 

dit is een site gaat alleen maar over aspartaam 
wat in de light producten zitten 
http://www.fonteine.com/aspartaam.html 

video's >>> http://www.aspartaam.com/videos.php 

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, tegenwoordig in meer dan 6000 voedingsproducten verwerkt en dit aantal stijgt nog altijd. Aspartaam wordt gebruikt in dieet ('light') producten zoals frisdrank en tafelzoetjes, maar ook in producten als ranja, yogi, dubbeldrank, yoghurt, kwark, yakult, snoep, taart, kauwgom, vitaminepreparaten, peutertandpasta, enz. 


Aspartaam blijkt niet alleen al kankerverwekkend te zijn bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, een hoop mensen schijnen er ook nog eens behoorlijk ziek van te worden. 
En moet je hier maar eens kijken in dat zwarte balkje >> http://www.aspartaam.nl/ 

mocht iemand hebben met klachten >> http://www.aspartaam.nl/info/test.html 

en veel onderzoeken naar gedaan het is puur gif >>http://antimonsanto.come2me.nl/820269/Aspartaam 

en http://www.uitdaging.net/gezond/ephedra.html 

http://www.argusoog.org/2010/12/hoe-aspartaam-wettelijk-legaal-werd-kom-zoete-dood/ Codex Alimentarius - de “voedselwet”. 


dit gedeelte komt van >> 
http://antimonsanto.come2me.nl/820269/Aspartaam 

Nu ik ga zitten om iets over de codex Alimentarius te schrijven, krijg ik het behoorlijk warm. “Codex allemewattes?“, zul je waarschijnlijk zeggen. Eerst kort even wat feiten: 

In 1962 is de codex in het leven geroepen als handelscommissie door de United Nations (UN) om de internationale handel in voedsel te controleren. De World Trade Organisation (WTO) ondersteunt codex in handelsconflicten met gigantische economische sancties voor landen die de “regels” van codex niet volgen. Hoe ongelofelijk dit ook klinkt, de codex richtlijn voor vitamines en mineralen is dat ze slechts in uiterst minimale hoeveelheden in voedsel mogen voorkomen en als supplement GIFTIG zijn. Voorts stelt ze dat ELK dier (ook uit de biosector) dat als voedsel gebruikt wordt, MOET worden behandeld met antibiotica en exotische groeihormonen, elk gewas dat voor voedsel gebruikt wordt, MOET zijn bespoten met pesticiden en AL het voedsel (ook biologisch) MOET zijn bestraald. 

Beschermers van ons welzijn als de National Nutritional Foods Association (NNFA) and Council for Responsible Nutrition (CRN) (met leden van de gentech- en farmaceutische industrie als Monsanto en Bayer) ondersteunen de propaganda van codex: namelijk dat ze de consument beschermt en ongevaarlijk is. Beide zijn absoluut niet waar. Codex vormt een zeer serieuze bedreiging voor onze gezondheid en ons leven. Net zoals vrije energie door de oliemagnaten wordt tegen gehouden is de opkomst van natuurgenezing hoogst ongewenst voor farmaceuten. Onder andere om dat tegen te gaan hebben de multinationals met codex een effectief stuk gereedschap ontwikkeld. Codex is niet gebaseerd op het huidige wettenstelsel, die bepaalt dat alles wat niet verboden is, toegestaan is. Maar het is gebaseerd op de wetten zoals Napoleon ze in het leven riep: daarin is geregeld dat alles wat niet goedgekeurd is, verboden is(!), met alle extreme gevolgen die daarmee annex zijn. Op de dag dat we naar de stembus konden voor het referendum over Europa heeft de EU zoals gebruikelijk bij dit soort beslissingen, voor het grote publiek bijna volledig onzichtbaar, voor de codex gestemd. Er zijn nu 173 landen aangesloten. Dit is geen science fiction en ook geen episode uit George Orwels’ boek 1984, de harde feiten zijn na te lezen op de officiële website: www.codexalimentarius.nl 

Helaas weet bijna niemand hier van. Het wordt efficiënt buiten de media gehouden en niemand gaat het lezen, want het beslaat een slordige 16.000 pagina’s. Het doel van de pro-codex-multinationals is “to boil the frog slowly” zodat de mensen niet op tijd wakker worden om codex te voorkomen. Het lijkt erop dat codex onderdeel is van een veel grotere agenda. 

In Nederland is het Voedingscentrum één van de organisaties die onderdeel uitmaakt van de propaganda voor codex. Een voorbeeld waarmee ze duidelijk hun ware gezicht laten zien is het citaat op hun website "Aspartaam is veilig": zie www.voedingscentrum.nl Wetenschappelijk onderzoek wijst echter heel anders uit. Aspartaam, dat lang niet meer alleen in light-producten zit, is een neurologisch gif dat uitstekend mieren doodt, je gaat er meer door eten, kunt er tumoren van krijgen, depressief van worden en hoofdpijn van krijgen. Kortom je wordt er langzaam mee vergiftigt: zie www.aspartaam.nlOfficiële instanties zijn helaas de laatste waar we ons heil van mogen verwachten. Toch zal daar een omslag moeten komen, net als bij ons! 

Nu is alle duisternis van de wereld gelukkig niet in staat om het licht van ook maar één kaars te doven, we hebben wel de verantwoording om ons te informeren over wat er gaande is en waar nodig actie te ondernemen. Daar ligt een eerste schone taak voor ons als bewuste en goed geïnformeerde burgers, laat weten wat je er van vindt! Vraag je supermarkt, natuurvoedingswinkel, politieke partij, radioprogramma, tijdschrift, bedrijven in de voedselketen en journalisten naar hun standpunt in codex. Weten ze het niet, informeer ze! Vergeet je vrienden, familie, collega’s, buren en bekenden niet. Wij kunnen nu besluiten of we al dan niet als langzaam gekookte kikkers eindigen of met velen tegelijk uit de pan springen. Het wordt mij eerlijk gezegd al behoorlijk heet onder de voeten. 
================================== 

Maak een Gratis Website met JouwWeb