Twink.jouwweb.nl
Home » Diabetici --wat kun je beter gebruiken om te voorkomen
  1.  

 

KUN JE VAN PREDNISON DIABETES KRIJGEN

 

Ja. Bepaalde soorten ontstekingsremmende medicijnen, waaronder prednison, kunnen als bijwerking diabetes hebben. 

Dat heet met een moeilijk woord 'steroïd-geïnduceerde' diabetes. Ruim twee op de tien mensen die deze medicijnen gebruiken, krijgen daardoor diabetes. 

Dat komt vooral doordat het lichaam door de medicijnen minder goed reageert op het hormoon insuline. 

En insuline heb je nodig om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Diabetes die is gekomen door prednison gaat soms weer over na afloop van de prednison-kuur, maar het kan ook blijven.

 

====================================================================================

 

Ongeraffineerd voedsel (schone voeding, direct uit de natuur) is boordevol natuurlijk antioxidanten welke het risico op de ontwikkeling van diabetes en hartziekten kunnen verlagen. Kies bewust, kies juist.


 

 

Consumeer een verscheidenheid aan:

 

======================================================================================

 

KANEEL HELPT OOK niet te veel nemen.niet meer als een kwart van een theelepeltje

http://www.earth-matters.nl/16/1016/voeding/kaneel-voor-diabetes.html 

 

Verbetering glucose- en vetstofwisseling 
Verschillende humane studies met kaneel of wateroplosbaar kaneelextract zijn in volle gang. Onlangs zijn de resultaten van een Pakistaanse studie in Peshawar gepubliceerd. Inname van minder dan een halve theelepel kaneelpoeder per dag (een gram) leidde bij mensen met diabetes type a tot significante daling van de bloedglucose- en cholesterolspiegel. Gedurende veertig dagen consumeerden zestig diabetici tussen 46 en 58 jaar oud respectievelijk 1, 3 of 6 gram kaneelpoeder of placebo. Inname van kaneel leidde tot significante daling van de nuchtere glucosespiegel (18-29%), LDL-cholesterol- (7-27%), totaalcholesterol- (12-26%) en triglyceridenspiegel (23-30%). Het maakte voor het eindresultaat niet uit of de proefpersoon elke dag een of zes gram kaneel innam; de hogere dosis leidde echter wel sneller tot resultaat. Het gunstige effect van kaneel verdween nadat met de kaneelinname was gestopt. In de placebogroep werden geen veranderingen waargenomen. De onderzoekers concluderen dat een dosis van een gram kaneelpoeder per dag volstaat en (waarschijnlijk) veilig is. De vetfractie van kaneel bevat stoffen die in hoge dosering toxisch zijn, een wateroplosbaar extract van kaneel is in elk geval veilig.  

Maak een Gratis Website met JouwWeb