Twink.jouwweb.nl
Home » kanker

kanker

 

Niet chemo maar verse groenten redden Britse vrouw van kanker
maandag, 06 augustus 2012 13:15 geplaatst in: 
PDF Afdrukken E-mail

Jessica RichardNadat bij haar borstkanker was geconstateerd wees de Britse Jessica Richards medicatie, chemotherapie, mastectomie en radiotherapie af.

Het 55-jarige vormalige model uit het Bedfordshire koos ervoor om gezonder te eten en at vooral veel groente en voedsel met veel vitamine C. Na enkele maanden was ze helemaal genezen.

Haar familieleden en vrienden waren geschokt toen Jessica alle behandelingen weigerde en koos voor een strikt dieet. “Toen de artsen me na de tests vertelden dat ik borstkanker had, bleef ik met veel vragen zitten waar ik geen antwoord op kreeg,” zei ze. “Op mijn twintigste kampte ik met artritis en door een longontsteking kon ik lange tijd niets doen. Later liep ik een oogontsteking op waardoor ik aan één oog blind werd. Door middel van oefeningen ben ik er zelf in geslaagd volledig zicht terug te krijgen.”

Agressieve chemokuur

Ze genas zichzelf van artritis door bewerkt voedsel en fruit te vermijden. “De medicatie die ik kreeg had geen enkel effect.”

Volgens de artsen was de tumor van Jessica zo groot dat ze maandenlang een agressieve chemokuur zou moeten ondergaan. Ze kreeg verder te horen dat er zeker een borstoperatie moest worden gedaan en dat zelfs haar lymfeklieren verwijderd zouden moeten worden.

Kunstmatige hormonen

Dr. Andre Young-Snell hielp Jessica met haar nieuwe levensstijl. Hij raadde haar aan gezonder te eten en suiker helemaal te vermijden. Ze stopte met granen en fruit omdat ze in het lichaam worden afgebroken tot suiker. Ze begon in plaats daarvan meer groenten, quinoa en linzen te eten.

Alle zuivelproducten gingen aan de kant, omdat die volgens Jessica vol met kunstmatige hormonen zitten. Ze slikte veel supplementen met vitamine C, een natuurlijke vorm van chemotherapie. Drie weken na alle genomen stappen ging ze op bezoek bij een radioloog die haar vertelde dat de tumor net zo snel verdween als bij chemotherapie het geval zou zijn geweest.

Afschrikken

Twee maanden later was het gezwel nog maar half zo groot. Toen ze voor de laatste keer naar het ziekenhuis moest voor controle kreeg ze van de artsen te horen dat ze helemaal was genezen.

“Ik zeg niet dat elke kankerpatiënt voor een alternatieve aanpak moet kiezen, maar laat je wel goed informeren wanneer een ernstige ziekte bij je wordt vastgesteld,” besloot Jessica. “Stel veel vragen en ga zelf op onderzoek uit. Laat je niet intimideren en afschikken door de artsen, maar ga naar de juiste experts.”

Eiwit

In februari 2008 werd haar moeder gediagnosticeerd met buikvlieskanker. Zij koos voor chemotherapie en een borstoperatie. Het jaar daarop stierf ze.

Chemotherapie beschadigt gezonde cellen, waardoor ze een bepaald eiwit uitscheiden dat de groei van tumoren stimuleert en ze resistent maakt tegen verdere vormen van behandeling, meldt persbureau AFP. Amerikaanse onderzoekers schrijven in Nature Medicine dat het eiwit WNT16B tumoren helpt groeien en zich te verspreiden door het lichaam.

Bronnen: Thesun.co.ukHLN.beAFP

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nlDeel dit artikel:
21
 
 
Chemotherapie maakt veel patiënten alleen maar zieker
donderdag, 02 mei 2013 18:21 geplaatst in: 
PDF Afdrukken E-mail

Chemotherapie maakt patiënten vaak alleen maar ziekerChemotherapie is vaak helemaal niet effectief. De beste aanpak van kanker is een aangepast dieet in combinatie met een reguliere behandeling. Dat stelt internist in opleiding dr. Jan van Klinken in het Reformatorisch Dagblad.

Hij kent veel mensen die baat hebben gehad bij chemotherapie, maar hij is ook op de hoogte van statistieken.

Die laten volgens Van Klinken geen positief beeld zien. Sterker nog, oncologen die chemotherapie voorschrijven lijken een beetje op grossiers in valse hoop.

Dramatisch

Jaarlijks wordt in de wereld 49 miljard dollar (37,7 miljard euro) uitgegeven aan kankermedicijnen. Daarvan wordt drie kwart gebruikt om patiënten eigenlijk alleen maar zieker te maken, in plaats van beter, aldus Van Klinken. Je hebt als kankerpatiënt wel de ellendige bijwerkingen, zo zegt hij, maar je hebt geen baat.

Hij noemt als onderbelicht aspect van de chemotherapie de concentratiestoornissen en geheugenproblemen die eigenlijk nooit meer herstellen.

Op 13 april jongstleden verklaarde prof. dr. René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam in De Telegraaf dat drie kwart van alle kankermedicijnen niet werkt. Dramatisch, vindt Van Klinken.

Botte bijl

Hij legt uit: “Chemotherapie is ooit ontwikkeld voordat we enig benul hadden van de oorzaak van kanker. Het was een botte bijl tegen alles dat snel deelt. Er was tot nu toe niets beters voorhanden. Sommige therapieën worden vaak meer voor de vorm gegeven dan voor de werkzaamheid. We weten althans dat de kans dat het werkt klein is.”

Van Klinken wil vooral de aandacht vestigen op uitspraken van de Amsterdamse professor Hans Westerhoff, die heeft gezegd dat verstoringen in onze stofwisseling in de nabije toekomst helder aan het licht kunnen worden gebracht en met behulp van voeding vroegtijdig kunnen worden bijgestuurd. Daarmee is kanker de wereld niet uit, maar volgens Westerhoff ligt hier wel de sleutel.

Bron: Refdag.nl

Opa geneest van 'ongeneesbare' kanker door dieetaanpassing
dinsdag, 18 september 2012 09:59 geplaatst in: 
PDF Afdrukken E-mail

Grootvader (78) geneest van kanker door dieetaanpassingEen grootvader die van artsen te horen kreeg dat hij aan een ongeneesbare vorm van kanker leed, werd vier maanden later kankervrij verklaard nadat hij zijn eetpatroon had veranderd.

Artsen zeiden Allan Taylor dat ze niets meer voor hem konden doen. De 78-jarige gaf echter niet op en zocht op internet naar alternatieve behandelmethoden.

Na het bestuderen van verschillende websites besloot hij om zijn dieet drastisch te veranderen. Hij ontdekte al snel dat hij er op vooruit ging.

Abrikozenpitten

Taylor is woonachtig in het Engelse Middlesbrough en werkte jarenlang voor een boorplatformbouwer. Hij zette rood vlees en zuivelproducten opzij en at iedere dag 10 porties rauwe groente en fruit.

Hij consumeerde onder meer gerstegras, kerrie, abrikozenpitten en seleniumsupplementen. Hij veranderde zijn eetpatroon nadat hij op 30 april jongstleden een brief had gekregen waarin stond dat het geen zin meer had om de chemotherapie door te zetten.

Gerstegraspoeder

“Ik was vastbesloten om positief te blijven en mijn eigen remedie te vinden,” vertelde Taylor aan deSunday Mirror. “Op 6 augustus kreeg ik een brief van het ziekenhuis met daarin de boodschap dat een scan had uitgewezen dat mijn kanker was verdwenen, de ‘abnormaliteit was niet langer zichtbaar’.”

In februari werd Taylor gediagnosticeerd met darmkanker. Hij onderging chemotherapie, maar rond april was inmiddels ook zijn dunne darm aangetast. Hij begon te zoeken op internet en won advies in bij zijn lokale natuurwinkel.

Hij is van mening dat een theelepel gerstegraspoeder in heet water iedere ochtend en avond cruciaal was voor zijn genezing. “Voor mij is er geen twijfel over mogelijk dat mijn dieet mijn leven heeft gered,” zei Taylor. “En het kostte nog geen 40 euro per week.”

Bron: Dailymail.co.uk Foto: Sunday Mirror

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

Maak een Gratis Website met JouwWeb